Link verkorten

Historie van URL verkorters:

Het ontstaan en het doel om een link verkorten is gekomen uit noodzaak, aangezien social media platformen zoals Twitter alleen maar 140 tekens gebruikt mogen worden om een bericht te versturen. Hierdoor zijn er diverse diensten ontstaan om Links of Urls mee te verkorten, vandaar dat deze diensten om url verkorten snel populair geworden zijn. Ook is url verkorten goed toe te passen om bijvoorbeeld een sms mee te versturen aangezien ook bij sms diensten er een restrictie is aan de aantal tekens. Bij urlverkorten.com bieden wij dan ook de optie toe om een eigen verkorte URL (Link Shortener) aan te maken zoals http://ap.lc/fiets, doordat het domeinnaam heel kort en de link zelf mag opgeven, is de kort URL heel goed te onthouden en makkelijk te delen.

Daarnaast helpen URL verkorters met het beheersbaar te maken van links en het delen ervan. Je kunt namelijk veel meer statistieken verzamelen zoals de aantal kliks (live kliks), de geografische locaties, de webpagina van de link en een preview weergeven. Deze informatie is voor webmaster en bedrijven heel erg waardevol aangezien er bruikbare data beschikbaar is. Hiermee kun je bijvoorbeeld beter en efficiënter je product ontwikkelen of je doelgroep definieren.

Veilige Links?

Vanuit urlverkorten.com word ook elke link gecontroleerd door Google Safe Browsing en Phish Tank. Elke link dat er vanuit url verkorten geserveerd word dus ook gescand op Malware- en Phishing sites. Ook wel onveilige websites genoemd, Malware sites kunnen schadelijke software in de code bevatten en deze software installeren op computers van de gebruikers. Daarnaast kunnen hackers de software gebruiken om gevoelige/persoonlijke informatie verzamelen en verzenden van gebruikers.

Bij Phishing sites doen ze zich voor alsof ze legitieme websites zijn, in sommige gevallen is het moeilijk van de oorspronkelijke site te onderscheiden. Het doel van phishing sites is ervoor te zorgen dat gebruikers hun gebruikersnaam en wachtwoord te verstrekken zodat ze hiervan misbruik van kunnen maken. Hierdoor is het dan belangrijk om te kijken of de website een SSL verbinding / versleuteling bevat, dit is te zien of er een slotje aanwezig is in de URL balk of te zien aan https:// in plaats van http://.

Wij zijn sociaal