URL Shortener

URL Shortener:

URL Shortener, ook wel URL Verkorten genoemd, is een handig hulpmiddel met vele voordelen. Het kan de gebruikerservaring verbeteren, de klik percentages verhogen en de algehele prestaties van uw website verbeteren. Hieronder beschrijven we belangrijkste redenen waarom je gebruik zou moeten maken van een URL Shortener dienst.

Heb je ooit een lange en lelijke URL gehad die je wilde delen met je vrienden, familie of klanten? Zoals deze:    
https://www.bing.com/search?q=url+verkorten+website&qs=n&form=QBRE&sp=-1&lq=0&pq=url+verkor+website&sc=9-18&sk=&cvid=168DBD47DBCB49E5B9498979C6885B0B&ghsh=0&ghacc=0&ghpl= of deze: https://www.amazon.com/All-new-Echo-Dot-4th-Gen/dp/B07XJ8C8F5/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=echo+dot&qid=1633026574&sr=8-1 

Dat ziet er niet zo mooi uit, toch? En het neemt veel ruimte in beslag in je e-mails, sms’jes of sociale media berichten. Bovendien kunnen lange URL’s verwarrend of verdacht zijn voor de ontvangers, die misschien niet weten waar ze naartoe leiden. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: een URL-verkorter website. Een URL-verkorter website is een online dienst die lange URL’s omzet in korte en gemakkelijk te onthouden links, zoals deze: https://ap.lc/jtwHT of deze: https://ap.lc/uajuu  Zie je het verschil? Een korte URL ziet er veel beter uit, neemt minder ruimte in beslag en is makkelijker te delen. Bovendien kun je met een korte URL de prestaties van je link bijhouden, zoals het aantal klikken, de locatie van de bezoekers en de gebruikte apparaten.


Waarom zou je onze URL-verkorter website gebruiken?

Nu vraag je je misschien af: waarom zou ik jouw URL-verkorter website gebruiken? Er zijn immers veel andere URL-verkorter websites op het internet, zoals Bitly, TinyURL of Rebrandly. Wat maakt jouw website zo speciaal? Nou, wij hebben een aantal redenen waarom wij denken dat onze URL-verkorter website de beste is:

Dus, waar wacht je nog op? Probeer onze URL-verkorter website vandaag nog en zie zelf hoe makkelijk en handig het is om lange URL’s te verkorten. Je zult er geen spijt van krijgen!


Hoe werkt onze URL-verkorter website?

Onze URL-verkorter website is heel eenvoudig te gebruiken. Volg gewoon deze stappen:

  1. Ga naar onze homepage en plak de lange URL die je wilt verkorten in het invoerveld.
  2. Klik op de knop “Verkorten” en wacht een paar seconden.
  3. Kopieer de korte URL die wordt gegenereerd en deel deze met wie je maar wilt.
  4. Optioneel: als je een aangepaste domeinnaam of alias wilt gebruiken, klik dan op de knop “Aanpassen” en vul de gewenste gegevens in.
  5. Optioneel: als je de statistieken van je link wilt bekijken, klik dan op de knop “Statistieken” en zie hoeveel mensen op je link hebben geklikt, waar ze vandaan komen en welke apparaten ze gebruiken.

Zo simpel is het! Geen registratie, geen gedoe, geen gedoe. Gewoon een snelle en gemakkelijke manier om lange URL’s te verkorten en te delen.


Wat zijn de voordelen van het verkorten van URL’s?

Je vraagt je misschien af: wat zijn de voordelen van het verkorten van URL’s? Waarom zou ik me druk maken over de lengte van mijn links? Welnu, er zijn veel redenen waarom het verkorten van URL’s nuttig kan zijn voor jou en je publiek. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Zoals je kunt zien, zijn er veel voordelen aan het verkorten van URL’s. Het is niet alleen een kwestie van gemak, maar ook van effectiviteit. Door het verkorten van URL’s kun je je online aanwezigheid verbeteren, je publiek bereiken en je doelen bereiken.


Meten van Korte URL's:

Met een URL Shortener service zoals URL verkorten heeft u als gebruiker inzicht in alle gedeelde links die u heeft aangemaakt. Door in te loggen op het dashboard (beheerpaneel) kunt u per link terugzien hoe vaak er op een URL is geklikt, vanaf welk platform de link is gedeeld, welke browser de gebruiker gebruikt en geografische gegevens inzien vanuit welk land de bezoeker aanwezig is. Ook is te zien hoe vaak er een url gedeeld is via een social media platform zoals Twitter of Facebook. Ook voor de videoplatform Youtube URL Shortener kunt u gemakkelijk alle gegevens van een filmpje bijhouden, wilt u meer daarover lezen kunt u terecht op de pagina Voordelen URL Verkorters. Daarnaast kunt u de prestaties van uw links volgen en aanpassen waar nodig om zo de klikpercentages te verhogen en de gebruikerservaring te verbeteren.

Weergaves van korte links:

Een verkorte URL is natuurlijk veel mooier om te zien dan een lange URL zoals vermeld op de pagina van Link Verkorten. Bovendien kunt u een unieke URL maken, aangezien elke gebruiker de mogelijkheid heeft om eigen urls aan te maken. Hierdoor kunt u ook voor zorgen dat de personen met wie u de link deelt, direct kunnen zien waar het om gaat aan de hand van de url. Een ander voordeel is dat u met een unieke URL geen SEO verloren gaat, aangezien u zelf kunt bepalen hoe de url eruit komt te zien en uw specifieke zoekwoorden kunt meegeven in een url. Dit kan helpen om de zichtbaarheid van uw website te verhogen en uw ranking te verbeteren.

Delen van een korte URL:

Een ander voordeel van een URL Shortener is het feit dat er een tekenlimiet dat niet langer dan 140 tekens lang mag zijn op platforms zoals Twitter. Hierdoor wilt u natuurlijk een zo kort mogelijke url opgeven, zodat u nog genoeg ruimte overhoudt voor het bericht dat u wilt delen op Twitter . Bovendien kunt u met onze URL Shortener service een url aanmaken met uw eigen woorden, waardoor uw tweet helder en transparant overkomt bij uw volgers of bij mensen die uw tweet interessant vinden. Hierdoor kunt u de bereik van uw inhoud vergroten en de klikpercentages verhogen. Door het gebruik van onze URL Shortener service kunt u er ook voor zorgen dat uw links op een professionele manier overkomen, waardoor de kans groter is dat ze gedeeld worden en geklikt worden.

Daarnaast biedt onze URL Shortener dienst ook extra functies zoals een privé service waarmee u links kunt verkorten voor uw eigen gebruik, een bookmarklet tool voor snel verkorten van links tijdens het surfen op internet, API integratie voor het verkorten van links via uw eigen applicaties en geo-targeting om gebruikers te verwijzen naar de juiste pagina op basis van hun locatie. Deze functies kunnen nog meer waarde toevoegen aan uw gebruik van onze URL Shortener dienst en u helpen om uw doelen te bereiken.


Wat zijn de nadelen van het verkorten van URL’s?

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan het verkorten van URL’s. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze nadelen en te weten hoe je ze kunt vermijden of minimaliseren. Hier zijn enkele van de belangrijkste nadelen:

Gelukkig zijn er manieren om deze nadelen te voorkomen of te verminderen. Hier zijn enkele tips:

Door deze tips te volgen, kun je de nadelen van het verkorten van URL’s minimaliseren en optimaal profiteren van de voordelen.


Een URL-verkorter website is een online dienst die lange URL’s omzet in korte en gemakkelijk te onthouden links. Het verkorten van URL’s kan veel voordelen hebben, zoals het verbeteren van de esthetiek, het verhogen van de betrokkenheid, het vergemakkelijken van het delen en het bieden van inzicht. Het kan echter ook enkele nadelen hebben, zoals het verbergen van de bestemming, het verhogen van het risico en het verminderen van de duurzaamheid. Daarom is het belangrijk om een betrouwbare dienst te gebruiken, een aangepaste domeinnaam of alias te gebruiken en een voorbeeldfunctie te gebruiken om deze nadelen te voorkomen of te verminderen.

Als je op zoek bent naar een URL-verkorter website die gratis, snel, veilig, aanpasbaar en analytisch is, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Probeer onze URL-verkorter website vandaag nog en zie zelf hoe makkelijk en handig het is om lange URL’s te verkorten en te delen. Je zult er geen spijt van krijgen!