5 creatieve manieren om een link shortener te gebruiken!

October 20, 2023
18 minuten lezen
5 creatieve manieren om een link shortener te gebruiken!

Zoek je naar nieuwe en innovatieve manieren om een link verkleiner te gebruiken? Zoek niet verder! Hier zijn 5 creatieve manieren om een link verkleiner te gebruiken om je links effectiever en efficiënter te maken.

Link shortener via marketingcampagnes 

  • 1. Een link shortener om kortere, meer gebrande links te maken voor je marketingcampagnes. Dit kan je links visueel aantrekkelijker maken en gemakkelijker te onthouden, en kan ook helpen om je merk op te bouwen. Bijvoorbeeld, je kunt een link shortener gebruiken om een kortere link naar de homepage van je bedrijf te maken voor in een e-mailmarketingcampagne.

Kies een link shortener die aansluit bij je branding. Sommige link shorteners stellen je in staat om het uiterlijk en gevoel van je verkorte links aan te passen, zoals door gebruik te maken van je eigen aangepaste domeinnaam of door te kiezen uit een reeks kleuren en lettertypen. Door je verkorte url's aan te passen aan je branding, kunnen je helpen om je merk op te bouwen en je links visueel aantrekkelijker te maken.

Gebruik een link shortener om clicks op je links te volgen. Veel link shorteners bieden tracking- en analytics functionaliteiten, waardoor je kunt zien hoeveel mensen op je links klikken en waar ze vandaan komen. Dit kan nuttig zijn om te begrijpen hoe effectief je marketingcampagnes zijn en om verbeterpunten te identificeren.


Social media en korte url's

  • 2. Door het gebruiken van een korte URL kun je social media berichten visueel aantrekkelijker te maken. Door een korte URL te gebruiken, kun je kortere, meer gebrande links maken die er professioneel en vertrouwenwekkend uitzien. Dit kan helpen om de betrokkenheid bij je berichten te verhogen en om je merk op te bouwen.

 Sommige platformen hebben strenge limieten voor het aantal tekens dat je in een bericht kunt gebruiken, wat het moeilijk kan maken om lange links op te nemen. Door een korte URL te gebruiken, kun je kortere links maken die minder ruimte in beslag nemen en gemakkelijker te delen zijn.

 Korte URL's om links te maken met een tijdslimiet voor tijdgevoelige berichten. Sommige link shorteners stellen je in staat om links te maken die verlopen na een bepaalde datum of aantal clicks. Dit kan nuttig zijn voor het creëren van een gevoel van urgentie rondom tijdelijke promoties of tijdgevoelige inhoud op social media.


Korte links handig bij klantenondersteuning

3. Korte links gebruiken om de lengte van je e-mails of chatresponses voor klantenondersteuning te verkorten. Door een korte link te gebruiken, kun je kortere, meer "branded" links maken naar relevante artikelen of FAQ-pagina's die je in je reacties wilt opnemen. Dit kan helpen om de leesbaarheid van je reacties te verbeteren en om te voorkomen dat je te veel informatie in één bericht opneemt.

Door een korte link te gebruiken, kun je kortere, gemakkelijker te onthouden links maken die makkelijker te delen zijn. Dit kan helpen om de betrokkenheid bij je merk te verhogen en om ervoor te zorgen dat klanten gemakkelijk toegang hebben tot de informatie die ze zoeken.

De effectiviteit van je klantenondersteuning te volgen. De meeste diensten bieden tools aan waardoor je kunt zien hoeveel mensen op je links klikken en waar ze vandaan komen. Dit kan nuttig zijn om te begrijpen hoe effectief je klantenondersteuning is en te identificeren hoe je daarbij kunt verbeteren.

Gebruik een link shortener om unieke links te maken voor klantenondersteuning. Sommige link shorteners stellen je in staat om gepersonaliseerde links te maken met gegevens zoals de naam van een klant of een uniek nummer. Dit kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren van je klanten.


Bestanden delen met een short link

4. Gemakkelijk grote bestanden gemakkelijk te delen. Door een short link te gebruiken, kun je verkorte links maken naar grote bestanden die je op een cloud provider opslaat. Dit kan helpen om het gemakkelijker te maken om bestanden te delen met anderen, zonder dat je ze hoeft te versturen via e-mail of chat.

Bestanden te delen via sociale media. Het gebruiken van een short link, kun je korte en gemakkelijk te onthouden links maken die je op sociale media kunt plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je URL's makkelijk te lezen en te onthouden zijn, het kan bijdragen dat mensen gemakkelijk toegang hebben tot de bestanden die je deelt.


Integreren met je CRM-systeem

  • 5. Meer te weten te komen over hoe mensen op je links klikken? Het gebruiken van een URL Shortener met een integratie binnen je CRM-systemen, kun je gegevens verzamelen over hoe mensen op je links klikken en hoe ze zich vervolgens op je website gedragen.

Je doelgroep beter te begrijpen? Door gegevens te verzamelen over hoe mensen op je links klikken en hoe ze zich vervolgens op je website gedragen, kun je meer te weten komen over je doelgroep en hun behoeften. Dit kan je helpen om je marketingcampagnes te verfijnen en om beter aan te sluiten bij de interesses van je doelgroep.

CRM-systeem te integreren met social media. Vele services bieden integraties met social media, waardoor je gegevens kunt verzamelen over hoe mensen op je links klikken en hoe ze zich vervolgens op je website gedragen. De meeste link shorteners bieden integraties met andere marketingtools, waardoor je gegevens kunt uitwisselen en beter kunt samenwerken. Dit kan helpen om je marketingproces te vereenvoudigen en om efficiënter te werken. Dit kan je helpen om je strategie te verfijnen en om te begrijpen hoe effectief je berichten zijn.
 

Blijf lezen

Meer berichten van onze blog

Short URL: wat zijn het en hoe werken ze?
By October 20, 2023
Misschien heb je wel eens gehoord van Short URL, ook wel URL Shorteners genoemd. Maar wat zijn short URL precies en hoe werken ze? In dit artikel...
Meer lezen
Alles wat je moet weten over URL’s
By October 12, 2023
Alles wat je moet weten over URL’sURL's zijn overal om ons heen. Ze vormen de basis van het internet en stellen ons in staat  toegang te...
Meer lezen
Eigen url maken met een URL Shortener
By September 28, 2023
Eigen URL maken en voordelen van een verkorte URL.In deze blogpost zullen we bespreken hoe je een eigen URL kunt maken en welke functies belangrijk...
Meer lezen