Eigen url maken met een URL Shortener

September 28, 2023
19 minuten lezen
Eigen url maken met een URL Shortener

Eigen URL maken en voordelen van een verkorte URL.

In deze blogpost zullen we bespreken hoe je een eigen URL kunt maken en welke functies belangrijk zijn voor een goede URL verkorter. Een eigen URL maken is een eenvoudig proces en kan worden gedaan door onze gratis URL-verkorter te gebruiken of door een aangepaste domeinnaam te registreren.

 

Vervolgens kunt u uw eigen korte URL gebruiken om links te verkorten en te delen op verschillende platforms en kanalen. URLverkorten.com biedt een aantal belangrijke functies, zoals de mogelijkheid om automatisch verloop in te stellen voor links, QR-codes te genereren om te delen, wachtwoordbeveiliging toe te voegen, kliks te volgen en te analyseren, A/B-testing te gebruiken, geotargeting te gebruiken, marketing automation tools te integreren en om bulk verkorte URL's te gebruiken.

URL verkorters zijn een essentieel hulpmiddel geworden voor bedrijven, marketeers en individuen, aangezien ze eenvoudig links kunnen delen op verschillende platforms en kanalen. Maar met zo veel verschillende URL verkorters beschikbaar, kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen die aan uw wensen voldoet. In deze blogpost zullen we enkele van de belangrijkste functies bespreken die een goede URL verkorters zou moeten hebben en hoe ze u kunnen helpen om uw links te delen naar een hoger niveau te tillen.

Korte URL met een einddatum:

Een van de belangrijkste functies van een goede URL verkorter is de mogelijkheid om automatische einddatum in te stellen voor links. Deze functie stelt gebruikers in staat om een specifieke eind datums in te stellen voor hun verkorte links, waardoor ze niet meer kunnen worden gebruikt na een bepaalde periode en de klikgegevens actueel en nauwkeurig blijven. Deze functie kan vooral nuttig zijn voor content met een beperkte houdbaarheidsdatum, zoals verkoopacties of uitnodigingen voor evenementen. Bijvoorbeeld, een gebruiker kan een link instellen die verloopt na een week, een maand of zelfs een jaar, afhankelijk van hun specifieke casus.

Gebruik van QR code met een korte link:

Een andere belangrijke functie is de generatie van QR-codes voor fysieke deling. Door een QR-code te genereren voor een verkorte link, kunnen gebruikers hun links eenvoudig delen in fysieke omgevingen, zoals in drukwerk of op posters. Deze functie stelt gebruikers in staat om links te delen met degenen die geen toegang hebben tot het internet of die de link niet handmatig willen invoeren. QR-codes worden ook steeds populairder in offline marketingcampagnes en kunnen de bereik en effectiviteit van uw marketinginspanningen vergroten.

Wachtwoord op een verkorte url:

Naast deze functies is wachtwoordbeveiliging voor extra beveiliging ook cruciaal. Deze functie stelt gebruikers in staat om een wachtwoord toe te voegen aan hun verkorte links, waardoor een extra beveiligingslaag wordt geboden voor links die gevoelige informatie bevatten en alleen toegankelijk moeten zijn voor een specifieke groep mensen. Deze functie kan vooral nuttig zijn voor bedrijven en organisaties die vertrouwelijke informatie moeten delen met een select groep personen.

A/B Testen met een korte url:

A/B-testing is ook een waardevolle functie voor het vergelijken van de prestaties van verschillende verkorte links. Deze functie stelt gebruikers in staat om meerdere versies van dezelfde verkorte link te maken, elk met verschillende parameters zoals de bestemmings URL of de titel van de link. Door de prestaties van deze verschillende versies te vergelijken in termen van doorklikratio en conversieratio, kunnen gebruikers data gedreven beslissingen nemen om hun linkdelingstrategieën te verbeteren. A/B-testing kan u helpen om uw linkdelingstrategie te optimaliseren en meer verkeer naar uw website te genereren.

Locatie en kliks van korte URL's bijhouden:

Een andere belangrijke functie is het bijhouden van kliks en het analyseren van gegevens. Deze functie stelt gebruikers in staat om de prestaties van hun verkorte links te volgen door het aantal kliks te meten en de gegevens te analyseren. Dit kan waardevolle inzichten geven in hoe uw publiek met uw content omgaat en kan u helpen om data-gedreven beslissingen te nemen om uw marketingcampagnes te verbeteren. Met deze functie kunt u de prestaties van uw links volgen en uw linkdelingstrategie optimaliseren.

Een andere belangrijke functie is geotargeting. Deze functie stelt gebruikers in staat om gebruikers te redirecten naar verschillende pagina's op basis van hun locatie. Dit kan u helpen om een meer persoonlijke ervaring te bieden aan uw publiek en de kans op conversie te vergroten. Dit kan vooral nuttig zijn voor bedrijven met een fysieke locatie of voor het richten op specifieke geografische regio's met uw marketingcampagnes.

Integratie met marketing automation tools is ook een waardevolle functie voor gerichte links te delen. Deze functie stelt gebruikers instaat om een URL verkorter te integreren met marketingautomatiseringshulpmiddelen om gerichte campagnes te creëren en links te delen met specifieke segmenten van hun publiek. Dit kan u helpen om tijd en moeite te besparen en de effectiviteit van uw marketingcampagnes te verhogen.

Waarom een URL Shortener waardevol voor u kan zijn:

Tot slot is in bulk maken van korte links ook een waardevolle functie voor het eenvoudig creëren van meerdere verkorte links in één keer. Deze functie kan u helpen om tijd en moeite te besparen en uw linkdelingstrategie te schalen. Met deze functie kunt u eenvoudig meerdere links verkorten en deze delen met uw publiek.

In samenvatting zijn deze functies belangrijk voor een URL-verkortingsdienst en kunnen ze gebruikers helpen om links efficiënter en effectiever te delen. Door automatisch verloop in te stellen, QR-codes te genereren, wachtwoordbeveiliging toe te voegen en A/B-testing te gebruiken, kunnen gebruikers hun linkdelingstrategieën optimaliseren, de beveiliging van hun links verbeteren en meer verkeer naar hun website genereren. Met deze functies kunnen gebruikers hun publiek beter begrijpen en data-gedreven beslissingen nemen om hun marketingcampagnes te verbeteren.

Blijf lezen

Meer berichten van onze blog

5 creatieve manieren om een link shortener te gebruiken!
By October 20, 2023
Zoek je naar nieuwe en innovatieve manieren om een link verkleiner te gebruiken? Zoek niet verder! Hier zijn 5 creatieve manieren om een link...
Meer lezen
Short URL: wat zijn het en hoe werken ze?
By October 20, 2023
Misschien heb je wel eens gehoord van Short URL, ook wel URL Shorteners genoemd. Maar wat zijn short URL precies en hoe werken ze? In dit artikel...
Meer lezen
Alles wat je moet weten over URL’s
By October 12, 2023
Alles wat je moet weten over URL’sURL's zijn overal om ons heen. Ze vormen de basis van het internet en stellen ons in staat  toegang te...
Meer lezen