Hoe maak je gebruik van een URL Shortener?

September 28, 2023
24 minuten lezen
Hoe maak je gebruik van een URL Shortener?

Hoe maak je je URL's korter en slimmer met een URL Shortener!

‍Als webmasters, marketeers en ondernemers worstelen we vaak met lange URL's die moeilijk te onthouden zijn, moeilijk te typen zijn en te veel ruimte innemen. Als u zich in deze situatie bevindt, bent u bij ons aan het juiste adres! In deze blogpost onderzoeken we wat een URL Shortener is en hoe u deze kunt gebruiken om uw URL's korter en slimmer te maken.

 

 

Wat is een URL Shortener?

Een URL Shortener is een hulpmiddel dat een lange URL omzet in een kortere, beter hanteerbare URL, ook wel URL Shortening genaamd. URL-verkorters worden vaak gebruikt om links in te korten voor berichten op sociale media, e-mailhandtekeningen en ander marketingmateriaal. Ze kunnen ook worden gebruikt om lange URL's hanteerbaarder te maken of om de werkelijke bestemming van een link te verbergen. URL Shorteners gebruiken verschillende technieken om URL's in te korten, zoals omleidingen, vanity URL's en tracking links. Redirects zijn het meest voorkomende type URL Shorteners, en ze werken door een lange URL te nemen en deze om te leiden naar een kortere URL. Als u bijvoorbeeld een lange URL hebt zoals www.voorbeeld.nl/dit-is-een-hele-lange-url, kan een URL shortener deze omleiden naar www.ap.lc/kort.

Vanity URL's zijn een ander type URL shortener en zij stellen gebruikers in staat om aangepaste URL's te maken die gemakkelijk te onthouden zijn. Als u bijvoorbeeld een lange URL hebt zoals www.voorbeeld.nl/dit-is-een-hele-lange-url, kan een vanity URL www.voorbeeld.nl/mijn-merk zijn. Vanity URL's zijn zeer geschikt voor branding en kunnen u helpen een meer memorabele URL voor uw klanten te creëren. Tracking links zijn een ander type URL shortener, en ze werken door u in staat te stellen klikken op uw URL's te volgen. Deze links worden meestal gebruikt door marketeers om de prestaties van hun campagnes te volgen, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals het volgen van gebruikerstrends of het identificeren van kwaadaardige links.
 

Voordelen van een URL-verkorter.

Het gebruik van een URL-verkorter kan veel voordelen opleveren, waaronder:

 • Verbeterde leesbaarheid: Korte URL's zijn veel gemakkelijker te lezen en te onthouden dan lange URL's. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in marketingmateriaal, berichten op sociale media en andere vormen van communicatie.
 • Hogere doorklikratio: Op korte URL's wordt eerder geklikt dan op lange URL's, waardoor uw doorklikpercentage kan toenemen.
 • Merkherkenning: Vanity URL's kunnen u helpen een meer memorabele URL te creëren voor uw klanten en u helpen merkherkenning op te bouwen.
 • Verbeterde beveiliging: Korte URL's kunnen u helpen de werkelijke bestemming van een link te verbergen, waardoor uw gebruikers worden beschermd tegen kwaadaardige links.
 • Betere tracering: Met trackinglinks kunt u de prestaties van uw campagnes volgen en het gedrag van gebruikers beter begrijpen.
   

Hoe maak je een lange URL korter?

Als je een lange URL hebt die je korter wilt maken, zijn hier enkele tips om dat te doen:

 • Gebruik een URL-verkorter: De eenvoudigste manier om een lange URL korter te maken is door een URL-verkorter te gebruiken. Via ons kun je snel en gemakkelijk een lange URL in een kortere kunnen veranderen.
 • Verwijder onnodige woorden: Lange URL's bevatten vaak onnodige woorden en zinnen. Probeer, indien mogelijk, overbodige woorden of zinnen te verwijderen om de URL korter te maken.
 • Gebruik afkortingen: Als je een lange URL hebt die woorden of zinnen bevat die gemakkelijk kunnen worden afgekort, probeer ze dan af te korten om de URL korter te maken.
 • Gebruik trefwoorden: Als je een lange URL hebt die woorden of zinnen bevat die gemakkelijk vervangen kunnen worden door trefwoorden, probeer ze dan te vervangen door trefwoorden om de URL korter te maken.
 • Gebruik vanity URL's: Als u een meer memorabele URL wilt creëren, kunt u een vanity URL gebruiken. Vanity URL's zijn aangepaste URL's die gemakkelijk te onthouden zijn en u kunnen helpen een meer memorabele URL voor uw klanten te creëren.
   

Hoe kunt u klikken op korte URL's volgen.

Het traceren van klikken op korte URL's is eenvoudig, via de traceringsfuncties van urlverkorten.com kunt u heel gemakkelijk de klikken traceren en volgen waar ze vandaan komen, ook kunt u referrers en andere statistieken bijhouden. hierdoor behoudt u beter inzicht waar al het verkeer vandaan komt.
 

Beste "practice" voor het gebruik van URL-verkorters.

Het gebruik van URL-verkorters kan nuttig zijn, maar er zijn enkele best practices die u moet volgen:

 • Gebruik korte URL's: Zorg ervoor dat u waar mogelijk korte URL's gebruikt. Korte URL's zijn gemakkelijker te lezen, te onthouden en te typen, en er wordt eerder op geklikt.
 • Gebruik vanity URL's: Als u een meer memorabele URL wilt creëren, kunt u een vanity URL gebruiken. Vanity URL's zijn aangepaste URL's die gemakkelijk te onthouden zijn en u kunnen helpen om een meer memorabele URL voor uw klanten te creëren.
 • Gebruik tracking links: Tracking links kunnen u helpen de prestaties van uw campagnes te volgen en het gedrag van gebruikers beter te begrijpen.
 • Gebruik veilige URL's: Als u een URL-verkorter gebruikt om de ware bestemming van een link te verbergen, zorg er dan voor dat u een veilige URL gebruikt. Beveiligde URL's zijn beter bestand tegen kwaadaardige koppelingen en kunnen uw gebruikers helpen beschermen.
   

Hoe gebruik je een URL-verkorter met sociale media?

Het gebruik van een URL-verkorter met sociale media kan voordelig zijn, en er zijn veel URL-verkortingsdiensten die functies bieden die specifiek zijn voor sociale media. Hier zijn enkele van de beste URL-verkortingsdiensten voor sociale media:

 • Via urlverkorten.com kunt u snel korte URL's maken, klikken bijhouden en uw URL's aanpassen voor elk platform.
 • Ook als u een marketing campagne via social media doet kunt u heel efficient uw bereiken en tevens alle statistieken bijhouden.
 • Als u beter uw doelgroep wilt bereiken, is er een optie om uw gebruikers te targeten op basis van hun locaties en hiermee kunt uw conversie verhogen.
   

Wat een URL Shortener voor je kan betekenen.

Als webmasters, marketeers en ondernemers worstelen we vaak met lange URL's die moeilijk te onthouden zijn, moeilijk te typen en te veel ruimte innemen. Een URL-verkorter kan dit probleem oplossen door een lange URL om te zetten in een kortere, beter hanteerbare URL. Er zijn veel URL-verkortingsdiensten beschikbaar, en deze kunnen veel voordelen bieden, zoals betere leesbaarheid, hogere doorklikratio, merkherkenning, betere beveiliging en betere tracering. Het gebruik van een URL-verkorter is eenvoudig, en er zijn veel gratis URL-verkortingsdiensten beschikbaar. U kunt een lange URL ook korter maken door overbodige woorden te verwijderen, afkortingen te gebruiken en trefwoorden te gebruiken. Bij het maken van korte URL's is het belangrijk om ze zo eenvoudig en specifiek mogelijk te houden, en u kunt vanity URL's gebruiken om een meer memorabele URL te maken.

Het bijhouden van klikken op korte URL's is eenvoudig, en er zijn veel URL-verkortingsdiensten die functies voor het bijhouden aanbieden. Ten slotte kan het gebruik van een URL-verkorter voor sociale media nuttig zijn, en er zijn veel URL-verkortingsdiensten die functies bieden die specifiek zijn voor sociale media. Het gebruik van een URL-verkorter kan u helpen uw URL's korter en slimmer te maken, en het kan veel voordelen opleveren. Als u uw URL's korter en slimmer wilt maken, is URLverkorten.com de juiste keuze!

Blijf lezen

Meer berichten van onze blog

5 creatieve manieren om een link shortener te gebruiken!
By October 20, 2023
Zoek je naar nieuwe en innovatieve manieren om een link verkleiner te gebruiken? Zoek niet verder! Hier zijn 5 creatieve manieren om een link...
Meer lezen
Short URL: wat zijn het en hoe werken ze?
By October 20, 2023
Misschien heb je wel eens gehoord van Short URL, ook wel URL Shorteners genoemd. Maar wat zijn short URL precies en hoe werken ze? In dit artikel...
Meer lezen
Alles wat je moet weten over URL’s
By October 12, 2023
Alles wat je moet weten over URL’sURL's zijn overal om ons heen. Ze vormen de basis van het internet en stellen ons in staat  toegang te...
Meer lezen