Hoe kunnen we u helpen?

AdRoll Pixel

Laatst geupdate op October 05, 2023

De AdRoll Pixel wordt uniek gegenereerd wanneer je een AdRoll-account aanmaakt. De AdRoll-ID heeft twee componenten: de Adverteerder-ID of adroll_adv_id (X) en de Pixel-ID of adroll_pix_id (Y) voor de AdRoll Pixel. Als je de AdRoll Pixel wilt gebruiken, voeg je de twee componenten samen en scheid je ze door een schuine streep (/).

Bijvoorbeeld adroll_adv_id/adroll_pix_id


Hoe gebruik je AdRoll Pixel om je webcampagnes te optimaliseren?

AdRoll Pixel is een JavaScript-codefragment dat je op je website plaatst om verbinding te maken met AdRoll, een platform voor online advertenties. Met AdRoll Pixel kun je de acties van je websitebezoekers volgen nadat ze je advertenties op AdRoll hebben gezien of ermee hebben geïnteracteerd. Dit helpt je om je webcampagnes te optimaliseren en om meer waarde te halen uit je advertentie-uitgaven.

In dit artikel leggen we uit waarom AdRoll Pixel belangrijk is, hoe je het kunt instellen op je website, en hoe je het kunt gebruiken om je webcampagnes te verbeteren.


Waarom AdRoll Pixel?

AdRoll Pixel biedt je verschillende voordelen voor je webcampagnes, zoals:

 • Je kunt conversies bijhouden voor verschillende soorten gebeurtenissen, zoals paginabezoeken, aankopen, downloads, registraties, en meer. Je kunt ook optioneel extra informatie over de conversies verzamelen, zoals de waarde, de valuta, of het product-ID.
 • Je kunt cross-device conversies meten. Dit betekent dat je kunt zien of iemand die je advertentie op zijn mobiele apparaat heeft gezien, later op zijn laptop een conversie heeft uitgevoerd.
 • Je kunt aangepaste doelgroepen maken op basis van de acties die mensen op je website hebben ondernomen. Zo kun je bijvoorbeeld mensen die een bepaald product hebben bekeken, maar niet hebben gekocht, opnieuw bereiken met een speciale aanbieding.
 • Je kunt campagneprestaties analyseren en optimaliseren met behulp van de conversiegegevens. Je kunt bijvoorbeeld zien welke advertenties, trefwoorden, of doelgroepen de meeste conversies genereren, en je budget en biedingen dienovereenkomstig aanpassen.

Hoe stel je AdRoll Pixel in?

Om AdRoll Pixel in te stellen, moet je eerst een AdRoll-account hebben en ingelogd zijn. Volg dan deze stappen:

 1. Ga naar het tabblad Conversies in het menu aan de linkerkant van je AdRoll-dashboard.
 2. Klik op de knop Nieuwe conversiegebeurtenis maken.
 3. Geef je conversiegebeurtenis een naam en kies een type uit de lijst. Je kunt ook optioneel een waarde en een attributiemodel toevoegen.
 4. Klik op Volgende en kopieer de AdRoll Pixel-code die wordt weergegeven.
 5. Plak de AdRoll Pixel-code op elke pagina van je website waar je conversies wilt volgen, net voor de afsluitende </head> tag.
 6. Als je extra informatie wilt toevoegen aan je conversiegebeurtenissen, moet je ook de relevante code toevoegen aan de pagina’s waar de informatie beschikbaar is. Je kunt meer informatie vinden over hoe je dit doet hier.
 7. Om te controleren of je AdRoll Pixel correct werkt, kun je gebruik maken van de AdRoll Pixel Helper, een browserextensie die je feedback geeft over de status van je pixel. Je kunt deze extensie downloaden hier.

Hoe gebruik je AdRoll Pixel om je webcampagnes te verbeteren?

Als je AdRoll Pixel hebt ingesteld op je website, kun je het gebruiken om je webcampagnes te verbeteren. Hier zijn enkele tips om het meeste uit AdRoll Pixel te halen:

 • Definieer duidelijke conversiedoelen voor elke campagne die je maakt. Zorg ervoor dat ze meetbaar, haalbaar, relevant, en tijdgebonden zijn. Bijvoorbeeld: “Verhoog de verkoop van product X met 10% in de komende maand”.
 • Segmenteer je doelgroepen op basis van hun gedrag op je website. Gebruik de gegevens die AdRoll Pixel verzamelt om verschillende groepen te identificeren en te targeten. Bijvoorbeeld: “Mensen die product X hebben bekeken, maar niet hebben gekocht in de afgelopen 7 dagen”.
 • Personaliseer je advertenties voor elke doelgroep. Gebruik dynamische advertenties om je advertenties automatisch aan te passen aan de interesses en voorkeuren van elke bezoeker. Bijvoorbeeld: “Toon een advertentie met een korting van 10% op product X aan mensen die het hebben bekeken, maar niet hebben gekocht”.
 • Test en optimaliseer je campagnes op basis van de resultaten. Gebruik A/B-testen om verschillende versies van je advertenties, trefwoorden, of biedingen te vergelijken en te zien welke beter presteren. Bijvoorbeeld: “Test of een rode of een groene knop meer klikken genereert op je advertentie”.

Meer weten over AdRoll Pixel?

AdRoll Pixel is een handige tool die je kan helpen om je webcampagnes te optimaliseren en om meer waarde te halen uit je advertentie-uitgaven. Door het te gebruiken, kun je je conversies bijhouden, je doelgroepen segmenteren, je advertenties personaliseren, en je campagnes testen en optimaliseren.

Als je meer wilt weten over AdRoll Pixel, kun je de volgende bronnen raadplegen:

Heeft u uw vraag niet beantwoord?
Neem contact met ons op