Hoe kunnen we u helpen?

Quora Conversion Pixel

Laatst geupdate op October 05, 2023

De Quora Pixel is een tool die in de code van je website wordt geplaatst om verkeer en conversies bij te houden. Wanneer iemand op je advertentie klikt en op je website terechtkomt, kun je met de Quora Pixel vaststellen hoeveel mensen je website bezoeken en welke acties ze ondernemen.


Hoe gebruik je Quora Pixel om je webcampagnes te optimaliseren?

Quora Pixel is een JavaScript-codefragment dat je op je website plaatst om verbinding te maken met Quora, een platform voor online vragen en antwoorden. Met Quora Pixel kun je de acties van je websitebezoekers volgen nadat ze je advertenties op Quora hebben gezien of ermee hebben geïnteracteerd. Dit helpt je om je webcampagnes te optimaliseren en om meer waarde te halen uit je advertentie-uitgaven.

In dit artikel leggen we uit waarom Quora Pixel belangrijk is, hoe je het kunt instellen op je website, en hoe je het kunt gebruiken om je webcampagnes te verbeteren.


Waarom Quora Pixel?

Quora Pixel biedt je verschillende voordelen voor je webcampagnes, zoals:

 • Je kunt conversies bijhouden voor verschillende soorten gebeurtenissen, zoals paginabezoeken, aankopen, downloads, registraties, en meer. Je kunt ook optioneel extra informatie over de conversies verzamelen, zoals de waarde, de valuta, of het product-ID.
 • Je kunt cross-device conversies meten. Dit betekent dat je kunt zien of iemand die je advertentie op zijn mobiele apparaat heeft gezien, later op zijn laptop een conversie heeft uitgevoerd.
 • Je kunt aangepaste doelgroepen maken op basis van de acties die mensen op je website hebben ondernomen. Zo kun je bijvoorbeeld mensen die een bepaald product hebben bekeken, maar niet hebben gekocht, opnieuw bereiken met een speciale aanbieding.
 • Je kunt campagneprestaties analyseren en optimaliseren met behulp van de conversiegegevens. Je kunt bijvoorbeeld zien welke advertenties, trefwoorden, of doelgroepen de meeste conversies genereren, en je budget en biedingen dienovereenkomstig aanpassen.

Hoe stel je Quora Pixel in?

Om Quora Pixel in te stellen, moet je eerst een Quora-account hebben en ingelogd zijn. Volg dan deze stappen:

 1. Ga naar het tabblad Pixels & Events in je Quora Ads Manager.
 2. Klik op Setup Pixel en dan op Next.
 3. Install Manually is de standaardoptie. Klik op de Base Pixel Code om deze naar je klembord te kopiëren.
 4. Plak de Base Pixel-code op elke pagina van je website waar je conversies wilt volgen, net voor de afsluitende tag.
 5. Als je extra informatie wilt toevoegen aan je conversiegebeurtenissen, moet je ook de relevante code toevoegen aan de pagina’s waar de informatie beschikbaar is. Je kunt meer informatie vinden over hoe je dit doet hier.
 6. Om te controleren of je Quora Pixel correct werkt, kun je gebruik maken van de Quora Pixel Helper, een browserextensie die je feedback geeft over de status van je pixel. Je kunt deze extensie downloaden hier.

Hoe gebruik je Quora Pixel om je webcampagnes te verbeteren?

Als je Quora Pixel hebt ingesteld op je website, kun je het gebruiken om je webcampagnes te verbeteren. Hier zijn enkele tips om het meeste uit Quora Pixel te halen:

 • Definieer duidelijke conversiedoelen voor elke campagne die je maakt. Zorg ervoor dat ze meetbaar, haalbaar, relevant, en tijdgebonden zijn. Bijvoorbeeld: “Verhoog de verkoop van product X met 10% in de komende maand”.
 • Segmenteer je doelgroepen op basis van hun gedrag op je website. Gebruik de gegevens die Quora Pixel verzamelt om verschillende groepen te identificeren en te targeten. Bijvoorbeeld: “Mensen die product X hebben bekeken, maar niet hebben gekocht in de afgelopen 7 dagen”.
 • Personaliseer je advertenties voor elke doelgroep. Gebruik dynamische advertenties om je advertenties automatisch aan te passen aan de interesses en voorkeuren van elke bezoeker. Bijvoorbeeld: “Toon een advertentie met een korting van 10% op product X aan mensen die het hebben bekeken, maar niet hebben gekocht”.
 • Test en optimaliseer je campagnes op basis van de resultaten. Gebruik A/B-testen om verschillende versies van je advertenties, trefwoorden, of biedingen te vergelijken en te zien welke beter presteren. Bijvoorbeeld: “Test of een rode of een groene knop meer klikken genereert op je advertentie”.

Meer weten over Quora Pixel?

Quora Pixel is een handige tool die je kan helpen om je webcampagnes te optimaliseren en om meer waarde te halen uit je advertentie-uitgaven. Door het te gebruiken, kun je je conversies bijhouden, je doelgroepen segmenteren, je advertenties personaliseren, en je campagnes testen en optimaliseren.

Als je meer wilt weten over Quora Pixel, kun je de volgende bronnen raadplegen:

Heeft u uw vraag niet beantwoord?
Neem contact met ons op