Hoe kunnen we u helpen?

Google Tag Manager Pixel

Laatst geupdate op October 03, 2023


 

Met Google Tag Manager kun je honderden pixels combineren tot één pixel. Zorg ervoor dat je de juiste "Container ID" toevoegt, anders worden gebeurtenissen niet gevolgd!

bijv. GTM-ABC123DE 


Google Tag Manager Pixel gebruiken met URL verkorters

Google Tag Manager is een gratis tool waarmee je eenvoudig tracking pixels en andere code snippets op je website kunt beheren. Met Google Tag Manager kun je de prestaties van je website meten, je doelgroep beter begrijpen en je marketingcampagnes optimaliseren. In dit artikel leggen we uit wat een Google Tag Manager Pixel is, waarom je het zou willen gebruiken en hoe je het kunt combineren met urlverkorters.


Google Tag Manager Pixel?

Een Google Tag Manager Pixel is een stukje code dat je op je website plaatst om gegevens te verzamelen over het gedrag van je bezoekers. Een pixel kan bijvoorbeeld bijhouden hoeveel mensen je website bezoeken, welke pagina's ze bekijken, hoe lang ze blijven, welke acties ze ondernemen en of ze converteren. Een pixel kan ook informatie doorgeven aan andere tools, zoals Google Analytics, Google Ads, Facebook Ads of Hotjar.

Een pixel bestaat uit twee delen: een basiscode en een eventcode. De basiscode plaats je op elke pagina van je website, zodat Google Tag Manager weet dat je website actief is. De eventcode plaats je op specifieke pagina's of elementen van je website, om specifieke gebeurtenissen te meten. Bijvoorbeeld, als je wilt weten hoeveel mensen op een bepaalde knop klikken, plaats je een eventcode op die knop.


Waarom Google Tag Manager Pixel gebruiken?

Een Google Tag Manager Pixel biedt verschillende voordelen voor je website en je marketingstrategie. Hier zijn enkele redenen waarom je een Google Tag Manager Pixel zou willen gebruiken:

  • Je kunt gemakkelijk verschillende pixels toevoegen, verwijderen of wijzigen zonder de code van je website aan te passen. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten.
  • Je kunt de prestaties van je website in real-time volgen en analyseren. Je kunt zien welke pagina's of elementen goed werken en welke niet, en zo je website verbeteren.
  • Je kunt de effectiviteit van je marketingcampagnes meten en optimaliseren. Je kunt zien welke kanalen of advertenties meer verkeer, leads of klanten opleveren, en zo je budget beter verdelen.
  • Je kunt gepersonaliseerde en relevante ervaringen bieden aan je bezoekers. Je kunt bijvoorbeeld verschillende versies van je website testen, of verschillende inhoud tonen aan verschillende segmenten van je doelgroep.

Google Tag Manager Pixel combineren met URL verkorter service?

Een urlverkorter is een tool waarmee je lange en complexe links kunt omzetten in korte en eenvoudige links die gemakkelijk te delen zijn. Een urlverkorter kan ook extra functies bieden, zoals het aanpassen van de link, het toevoegen van een QR-code of het bijhouden van statistieken.

Een voorbeeld van een urlverkorter is urlverkorten.com, een gratis en Nederlandstalige service waarmee je snel en veilig links kunt inkorten. Met urlverkorten.com kun je ook QR-codes genereren, links personaliseren en klikken tellen.

Een Google Tag Manager Pixel kun je combineren met een urlverkorter om nog meer inzicht te krijgen in het gedrag van je bezoekers. Dit kan vooral handig zijn als je links deelt via sociale media, e-mail of andere kanalen. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • De bron, het medium en de campagne van je verkeer bijhouden. Je kunt bijvoorbeeld een link maken met urlverkorten.com en vervolgens parameters toevoegen aan de link om aan te geven waar je de link hebt gedeeld. Bijvoorbeeld, https://urlverkorten.com/voorbeeld?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=nieuwsbrief. Zo kun je in Google Analytics zien welke kanalen meer verkeer naar je website brengen.
  • De conversies van je verkeer meten. Je kunt bijvoorbeeld een eventcode toevoegen aan de bedankpagina van je website, om te meten hoeveel mensen zich hebben ingeschreven voor je nieuwsbrief, een product hebben gekocht of een andere actie hebben ondernomen. Zo kun je in Google Tag Manager zien welke links meer conversies opleveren.
  • De betrokkenheid van je verkeer vergroten. Je kunt bijvoorbeeld een QR-code maken met urlverkorten.com en deze afdrukken op een flyer, poster of visitekaartje. Zo kun je mensen uitnodigen om je website te bezoeken met hun smartphone, en ze vervolgens een gepersonaliseerde en relevante ervaring bieden met Google Tag Manager.

Meer over Google Tag Manager weten?

Een Google Tag Manager Pixel is een krachtige tool om je website en je marketing te verbeteren. Met een Google Tag Manager Pixel kun je gegevens verzamelen over het gedrag van je bezoekers, en deze gegevens gebruiken om je website te optimaliseren, je marketingcampagnes te meten en je bezoekers te beïnvloeden. Een Google Tag Manager Pixel kun je ook combineren met een urlverkorter, zoals urlverkorten.com, om nog meer inzicht te krijgen in het verkeer dat via verschillende kanalen naar je website komt.

Als je meer wilt weten over Google Tag Manager, kun je de officiële website bezoeken: https://marketingplatform.google.com/about/tag-manager/. Daar vind je meer informatie over hoe je Google Tag Manager kunt installeren, gebruiken en integreren met andere tools.

Als je meer wilt weten over urlverkorters, kun je de website van urlverkorten.com]. Daar vind je meer informatie over hoe je links kunt inkorten, personaliseren en analyseren.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. We hopen dat je het nuttig en interessant vond. Als je dit artikel wilt delen met anderen, kun je deze korte link gebruiken: https://ap.lc/gtm. Dit is een voorbeeld van hoe je een Google Tag Manager Pixel kunt combineren met een urlverkorter om het aantal klikken op je link te tellen.


Heeft u uw vraag niet beantwoord?
Neem contact met ons op