Hoe kunnen we u helpen?

X - Twitter Pixel

Laatst geupdate op October 05, 2023

Conversie tracking voor websites stelt je in staat om je rendement op investering te meten door de acties te volgen die gebruikers ondernemen nadat ze je advertenties op X - Twitter hebben bekeken of erop zijn ingegaan.

Bijvoorbeeld 123456789

Meer informatie


Hoe gebruik je X Pixel om je website conversies te meten en te optimaliseren?

X Pixel is een website tag die je kunt gebruiken om de acties van je website bezoekers te volgen nadat ze je advertenties op X hebben gezien of ermee hebben geïnteracteerd. Met X Pixel kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen een aankoop hebben gedaan, zich hebben aangemeld voor je nieuwsbrief, of een formulier hebben ingevuld op je website. Dit helpt je om je rendement op advertentie-uitgaven te meten en om je advertenties beter te richten en te optimaliseren.

In dit artikel leggen we uit waarom X Pixel belangrijk is, hoe je het kunt instellen op je website, en hoe je het kunt combineren met URL-verkorters om je links te personaliseren en te analyseren.


Waarom X Pixel?

X Pixel biedt je verschillende voordelen voor je webcampagnes, zoals:

 • Je kunt conversies bijhouden voor verschillende soorten gebeurtenissen, zoals paginabezoeken, aankopen, downloads, registraties, en meer. Je kunt ook aangepaste parameters toevoegen om extra informatie over de conversies te verzamelen, zoals de waarde, de valuta, of het product-ID.
 • Je kunt cross-device conversies meten. Dit betekent dat je kunt zien of iemand die je advertentie op zijn mobiele apparaat heeft gezien, later op zijn laptop een conversie heeft uitgevoerd.
 • Je kunt aangepaste doelgroepen maken op basis van de acties die mensen op je website hebben ondernomen. Zo kun je bijvoorbeeld mensen die een bepaald product hebben bekeken, maar niet hebben gekocht, opnieuw bereiken met een speciale aanbieding.
 • Je kunt campagneprestaties analyseren en optimaliseren met behulp van de conversiegegevens. Je kunt bijvoorbeeld zien welke advertenties, trefwoorden, of doelgroepen de meeste conversies genereren, en je budget en biedingen dienovereenkomstig aanpassen.

Hoe stel je X Pixel in?

Om X Pixel in te stellen, moet je eerst een X-account hebben en ingelogd zijn. Volg dan deze stappen:

 1. Ga naar het tabblad Conversies in het menu aan de linkerkant van je X-dashboard.
 2. Klik op de knop Nieuwe conversiegebeurtenis maken.
 3. Geef je conversiegebeurtenis een naam en kies een type uit de lijst. Je kunt ook optioneel een waarde en een attributiemodel toevoegen.
 4. Klik op Volgende en kopieer de X Pixel-code die wordt weergegeven.
 5. Plak de X Pixel-code op elke pagina van je website waar je conversies wilt volgen, net voor de afsluitende tag.
 6. Als je aangepaste parameters wilt toevoegen aan je conversiegebeurtenissen, moet je ook de relevante code toevoegen aan de pagina’s waar de parameters beschikbaar zijn. Je kunt meer informatie vinden over hoe je dit doet hier.
 7. Om te controleren of je X Pixel correct werkt, kun je gebruik maken van de X Pixel Helper, een browserextensie die je feedback geeft over de status van je pixel. Je kunt deze extensie downloaden hier.

Hoe combineer je X Pixel met URL-verkorters?

Een URL-verkorter is een tool die lange en complexe URL’s omzet in korte en eenvoudige URL’s. Dit kan handig zijn als je links wilt delen op sociale media platforms zoals X, waar de lengte van de berichten beperkt is.

Een URL-verkorter kan echter meer doen dan alleen het inkorten van je links. Het kan ook helpen om je links te personaliseren en te analyseren. Een voorbeeld van zo’n URL-verkorter is urlverkorten.com, die de volgende functies biedt:

 • Je kunt aangepaste aliassen kiezen voor je verkorte links, zodat ze relevanter en herkenbaarder zijn voor je doelgroep.
 • Je kunt aangepaste domeinen gebruiken voor je verkorte links, zodat ze overeenkomen met je merknaam en vertrouwen wekken bij je publiek.
 • Je kunt statistieken bekijken over het aantal klikken, de locatie, het apparaat, en de verwijzende bron van je verkorte links, zodat je inzicht krijgt in je verkeer en prestaties.
 • Je kunt QR-codes genereren voor je verkorte links, zodat je ze gemakkelijk kunt delen op drukwerk of andere media.

Als je X Pixel gebruikt om je website conversies te meten en te optimaliseren, kun je deze combineren met een URL-verkorter zoals urlverkorten.com om je links nog effectiever te maken. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van beide tools samen:

 • Je kunt consistente tracking behouden voor je conversies, zelfs als je verschillende domeinen gebruikt voor je verkorte links. X Pixel zal de conversies nog steeds correct toewijzen aan je campagnes, zolang de uiteindelijke bestemmingspagina dezelfde pixelcode bevat.
 • Je kunt betere gebruikerservaring bieden aan je website bezoekers, door ze te leiden naar korte en eenvoudige URL’s die gemakkelijk te onthouden en te typen zijn.
 • Je kunt meer betrokkenheid stimuleren bij je sociale media volgers, door ze te verleiden met aantrekkelijke en relevante URL’s die hun nieuwsgierigheid wekken.

Meer weten over X Pixel?

X Pixel is een krachtige tool die je kan helpen om je website conversies te meten en te optimaliseren. Door het te combineren met een URL-verkorter zoals urlverkorten.com, kun je ook je links personaliseren en analyseren, en zo meer waarde halen uit je webcampagnes.

Als je meer wilt weten over X Pixel, kun je de volgende bronnen raadplegen:

Heeft u uw vraag niet beantwoord?
Neem contact met ons op