Hoe kunnen we u helpen?

Google Adwords Conversion Pixel

Laatst geupdate op October 02, 2023

Met AdWords conversietracking kun je zien hoe effectief je advertentieclicks leiden tot waardevolle klantactiviteiten. De Adwords pixel-ID bestaat meestal uit AW gevolgd door 11 cijfers gevolgd door 19 gemengde tekens. Zorg ervoor dat je de juiste waarde toevoegt, anders worden gebeurtenissen niet gevolgd!

bijv:  AW-12345678901/ABCDEFGHIJKLMOPQRST

Een mogelijke pagina over Google Adwords conversion pixel met daarin de volgende onderwerpen is:

Google Adwords conversion pixel: wat is het en hoe gebruik je het met URL verkorters?

Google Adwords conversion pixel is een kleine stukje code dat je op je website plaatst om conversies te meten van je Google Ads campagnes. Het laat je zien hoeveel mensen een bepaalde actie ondernemen op je website nadat ze op je advertenties hebben geklikt. Om een conversion pixel toe te voegen aan je website, moet je eerst een nieuwe conversie aanmaken in je Google Ads account en dan de code snippet kopiëren en plakken op de pagina’s die je wilt volgen.

Waarom Google Adwords conversion pixel gebruiken?

Google Adwords conversion pixel helpt je om de impact van je advertenties te bewijzen en te optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld zien welke zoekwoorden, advertentieteksten, doelgroepen, locaties en apparaten de meeste conversies opleveren. Je kunt ook de kosten per conversie, de conversieratio en de totale conversiewaarde berekenen. Met deze informatie kun je je biedingen, budgetten en strategieën aanpassen om meer rendement te halen uit je campagnes.

Google Adwords conversion pixel combineren met URL verkorters service

Een URL verkorter service is een online tool die lange en complexe URL’s omzet in korte en eenvoudige URL’s. Dit kan handig zijn voor verschillende doeleinden, zoals het delen van links op sociale media, het maken van QR codes, het analyseren van klikgedrag en het verbeteren van de gebruikerservaring.

Je kunt Google Adwords conversion pixel gebruiken met een URL verkorter service om je conversies te meten van verschillende bronnen. Bijvoorbeeld, als je een link naar je website deelt op Twitter, Facebook en Instagram, kun je voor elke bron een aparte korte URL aanmaken met een conversion pixel erin. Zo kun je zien welk platform de meeste conversies genereert voor je website.

Om dit te doen, moet je eerst een URL verkorter service kiezen die Google Adwords conversion pixel ondersteunt zoals urlverkorten.com

Vervolgens moet je de volgende stappen volgen:

• Maak een nieuwe conversie aan in je Google Ads account en kopieer de code snippet.
  • Ga naar de URL verkorter service en plak de code snippet in het veld “Pixel” of “Tracking code”.
  • Voer de lange URL van je website in het veld “URL” in en klik op “Create” of “Shorten”.
  • Kopieer de korte URL die wordt gegenereerd en gebruik deze om je link te delen op de gewenste bron.
  • Herhaal dit proces voor elke bron die je wilt volgen.

Meer weten over Google Adwords conversion pixel

Als je meer wilt weten over Google Adwords conversion pixel, kun je de volgende bronnen raadplegen:

Heeft u uw vraag niet beantwoord?
Neem contact met ons op