Hoe kunnen we u helpen?

LinkedIn Insight Pixel

Laatst geupdate op October 02, 2023

 

De LinkedIn Insight Tag is een stukje lichtgewicht JavaScript code die je aan je website kunt toevoegen om diepgaande campagnerapportage mogelijk te maken en waardevolle inzichten over je websitebezoekers te ontsluiten. Je kunt de LinkedIn Insight Tag gebruiken om conversies bij te houden, websitebezoekers te retargeten en extra inzichten te krijgen over de interactie tussen leden en je advertenties!

bijv: 123456


LinkedIn Insight Pixel: wat is het en hoe gebruik je het voor remarketing?

LinkedIn Insight Pixel, ook wel LinkedIn Insight Tag genoemd, is een stukje code dat je op je website plaatst om het gedrag van de bezoekers te volgen die via LinkedIn op je website komen. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen een bepaalde actie ondernemen op je website nadat ze op je LinkedIn advertenties hebben geklikt. Om een Insight Pixel toe te voegen aan je website, moet je eerst een nieuwe conversie aanmaken in je LinkedIn account en dan de code snippet kopiëren en plakken op de pagina’s die je wilt volgen.


Waarom LinkedIn Insight Pixel gebruiken?

LinkedIn Insight Pixel helpt je om de impact van je advertenties te meten en te optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld zien welke zoekwoorden, doelgroepen, locaties en apparaten de meeste conversies opleveren. Je kunt ook de kosten per conversie, de conversieratio en de totale conversiewaarde berekenen. Met deze informatie kun je je biedingen, budgetten en strategieën aanpassen om meer rendement te halen uit je campagnes.


LinkedIn Insight Pixel combineren met URL verkorters service

Een URL verkorter service is een online tool die lange en complexe URL’s omzet in korte en eenvoudige URL’s. Dit kan handig zijn voor verschillende doeleinden, zoals het delen van links op sociale media, het maken van QR codes, het analyseren van klikgedrag en het verbeteren van de gebruikerservaring.

Je kunt LinkedIn Insight Pixel gebruiken met een URL verkorter service om je conversies te meten van verschillende bronnen. Bijvoorbeeld, als je een link naar je website deelt op Twitter, Facebook en Instagram, kun je voor elke bron een aparte korte URL aanmaken met een Insight Pixel erin. Zo kun je zien welk platform de meeste conversies genereert voor je website.

Om dit te doen, moet je eerst een URL verkorter service kiezen die LinkedIn Insight Pixel ondersteunt, zoals urlverkorten.com

 Vervolgens moet je de volgende stappen volgen:

  • Maak een nieuwe conversie aan in je LinkedIn account en kopieer de code snippet.
  • Ga naar de URL verkorter service en plak de code snippet in het veld “Pixel” of “Tracking code”.
  • Voer de lange URL van je website in het veld “URL” in en klik op “Create” of “Shorten”.
  • Kopieer de korte URL die wordt gegenereerd en gebruik deze om je link te delen op de gewenste bron.
  • Herhaal dit proces voor elke bron die je wilt volgen.

Meer weten over LinkedIn Insight Pixel

Als je meer wilt weten over LinkedIn Insight Pixel, kun je de volgende bronnen raadplegen:

Heeft u uw vraag niet beantwoord?
Neem contact met ons op