URL Shortener

URL Shortener:

De 3 hoofd redenen om een URL Shortener dienst te gebruiken? Hieronder beschrijven we de voornaamste redenen waarom je gebruik zou moeten maken van een URL Shortener dienst, of ook wel URL Verkorten genoemd.

URLs Meten:

Hierbij URL verkorten heeft u als gebruiker inzicht in alle gedeelde links dat door u is aangemaakt, als u ingelogd bent in het dashboard (beheerpaneel). Hierna kunt u per link terugzien hoe vaak er op een URL geklikt is, ook kunt u zien vanaf welk platform de link gedeeld is en geografische gegevens inzien vanuit welk land de bezoeker aanwezig is. Ook is te zien hoe vaak er een url gedeeld is via een social media platform zoals Twitter of Facebook. Ook voor de videoplatform Youtube URL Shortener kunt u gemakkelijk alle gegevens van een filmpje bijhouden, wilt u meer daarover lezen kunt u terecht op de pagina Voordelen URL Verkorters.

Weergave:

Zoals vermeld op de pagina van  Link Verkorten is de weergave van een verkorte URL natuurlijk veel mooier dan een hele lange URL, daarnaast kunt u ook nog een unieke URL van maken aangezien elke gebruiker de mogelijkheid heeft om eigen urls aan te maken. Hierdoor kunt u ook nog voor zorgen dat de personen met wie u de link deelt, direct terug kunnen zien aan de hand van de url waar het om zou kunnen gaan. Een ander bijkomend voordeel is natuurlijk dat u met een unieke URL geen SEO verloren gaat. Aangezien u zelf kunt bepalen hoe de url eruit komt te zien, kunt u de unieke url dus ook uw specifieke zoekwoorden meegeven in een url.

Delen van een URL:

Een ander bijkomend voordeel is natuurlijk het feit dat op Twitter er een limitatie van tekens heeft, dit zorgt er dus voor dat uw bericht dat uw wilt delen op Twitter  niet langer dan 140 tekens lang mag zijn. U wilt natuurlijk dan een zo'n kort mogelijke url opgeven, zodat u nog genoeg ruimte overhoud voor het bericht dat u wilt delen op via Twitter. Dus een zo kort mogelijke verkorte url zorgt er dus voor dat u tweet veel tekens mag zijn, ook kunt u zoals hierboven uitgelegd een url aanmaken met uw eigen woorden. Dat zorgt ervoor dat u tweet in combinatie met het korte url wat u wilt delen helder en transparant overkomt bij u volgers of bij de mensen dat uw tweet interessant vinden. 

Wij zijn sociaal